Totalul afișărilor de pagină

Persoane interesate

duminică, 15 octombrie 2017

Ghiveciul reinventat

Acest articol este despre cum putem să decorăm casa cu ghivece de flori într-un mod plăcut, nu o să folosesc cuvântul original, deoarece nu sunt ideile mele și sunt convins că mai sunt oameni care au deja acest gen de decorațiuni în casă.
Ghivecele suspendate sunt de obicei folosite pentru exteriorul casei sau terasei și balcoanelor... Dar de ce să nu le folosim și pentru interiorul casei? De ce să nu le folosim ca element de design? Cine a zis că o plantă cățărătoare nu poate fi folosită în interior. Suntem în anul 2017, trebuie să schimbăm normalul. Trebuie să inovăm și să experimentăm, să încercăm lucruri noi, să facem ceea ce alții nu ar face. Progresul se face doar dacă ne trece o idee tâmpită prin cap și o punem în aplicare (ieșind din zona de comfort). Așa că haideți să folosim ghivecele suspendate și plantele cățărătoare și la interior. O să vă atașez câteva poze care sper să vă inspire.
Un alt tip de ghiveci care este foarte frumos, dar care este rar folosit în apartamentele românilor este reprezentat de: ghivece sau vase tip urnă. Acest tip de recipient dă un plus de eleganță oricărei camere. 
Sunt ideale pentru aranjamentele de masă la nunți, botezuri sau pur și simplu pentru o masă romantică în doi. Merge folosită chiar și ca element de decor la masa de crăciun. Acest tip de vas este universal. Este imposibil să nu impresionați pe cineva cu o decorațiune într-o urnă. 
În afara faptului că urna emană eleganță, acest tip de vas pune planta într-o lumină favorabilă.
Locul clasic al lor este la intrarea de la ușă sau în mijlocul curții ori a foișorului, dar cine zice că nu avem voie să îl folosim în casă, pe masă sau lângă oglinda de pe hol? Fiți creativi și surprindeți-mă. 

Jardinierele nu sunt numai pentru geamuri, le putem folosi în locul meselor din sufragerie sau ca decor în încăperi. Acestă formă este foarte utilă și arată foarte frumos la aranjamentele florale de la mesele festive. Se pot folosi chiar și la locul de muncă în locul pereților despărțitori. Ai o infinitate de variante pentru a jongla cu ele... fă-le acvarii... fă-le să iasă foc din ele, numai nu le întrebuința clasic punându-le la geam. Le poți agăța și de tavan. Fii deosebit inventează sau copiază și îmbunătățește.


Ghivecele de tip bol sunt la mare modă acum. Se pretează foarte bine cu casele moderne și minimaliste. Le găsim sub toate formele și dimensiunile. Sunt fabricate din tot felul de materiale. Ceea ce ne dă avantajul că le putem folosi la foarte multe ''inovații'', le putem readapta după bunul nostru plac. Le putem folosi ca mini iazuri sau grădini în miniatură. Forma lor ne ajută atât de mult încât le putem folosi aproape la orice.... Le putem utiliza și ca grătare... la aranjamente florale ori pentru relaxare.... variantele sunt la plus infinit.


 Sau încercați să băgați în casă sau apartament plante care nu au mai fost băgate vreodată.  Cum ar fi un mesteacăn sau palmier....




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu