Totalul afișărilor de pagină

Persoane interesate

vineri, 19 mai 2017

Sere Urbane - CityFarming

     Mâncarea este un element indispensabil vietii, nu putem să progresăm sau să facem perfomanțe fără să avem ce mânca. Iar acum, mai important ca niciodată să mâncăm sănătos și proaspat este cel mai important lucru. Însă problema este că producătorii sunt în mediul rural iar cei mai mulți consumatori sunt din mediul urban. Soluția ar fi ca Primăria împreună cu administratorii de blocuri să înceapă să dea autorizații si permisiunea de a se construi  sere și solari de legume pe acoperișurile blocurilor și clădirilor.
     Zonele urbane și pre-urbane sunt zone cu o importanță crucială în ceea ce privește deservirea cu legume și zarzavat. Sunt zone care pot să alimenteze familiile cu un venit precar oferindu-le un strict necesar de legume. Poate aproviziona locatarii unui imobil cu o mancare de calitate la preturi acceptabile. În plus se pot crea afaceri locale și venituri suplimentare pentru locatarii orasului. Pentru bătrâni poate fi o sursă de activitate și miscare făcând ceva productiv pentru comunitate, totodată scutindu-și facturile de cumpărături. Majoritatea fermierilor pre-urbani care s-au apucat de o asemenea afacere sunt familii cu un venit mic, care văd în această metodă o variantă de a salva niște bani și o sursă de un venit suplimentar din vânzarea de zarzavat ori legume. Eliminând distribuitorii, transportatorii și adaosul comercial mare de la super-magazine, prețul legumelor va fi considerabil mai mic, crescând producția foarte mult prin această metodă, vor scădea și prețurile produselor derivate, de exemplu la murături sau bulion. Devenind mai accesibile.

     In Africa de Sud sunt deja 5 orașe care practică acest tip de agricultură urbană și mai vor să extindă în încă două orașe.
     Pe acoperișul unui adăpost de noapte, cu o suprafata de 650 mp. Au construit 28 de tunele acoperite care au o producție de 40 kg de spanac prospăt pe săptămână și un venit de 260 de lei (am făcut paritatea din Rand în Leu) din vânzarea surplusului la restaurantele locale. Tot pe același acoperiș se mai cultivă varză, busuioc, mărar, conopidă, broccoli și salată verde.
 
 Avantajele unui astfel de proiect

  • crește securitatea asigurării hranei și poate genera venituri suplimentare participanților. 
  • ajută tinerii și oamenii mai în vârstă să înceapă o mică afacere, unde să capete experiență, cunoștințe despre lumea afacerilor din domeniu agricol și de ce nu să creeze și locuri de muncă.
  • un loc de munca și un venit pentru cei cu ajutor social sau șomaj. 
  • un loc unde copiii pot să învețe despre agricultură și botanică făcând practic, generând mâncare pentru cantină sau venituri extra pentru școală.
  • restaurantele locale se pot aproviziona foarte ușor și rapid cu legume proaspete.
  • costul legumelor va scădea considerabil datorită faptului ca vor fi reduse costurile pentru transportul frigorific . 
     Grădinăritul pe acoperiș este o altă metodă de a înverzi orașul fără ca primăria să cheltuiască bani. Se înverzește orasul pe banii locatarilor, crește nivelul de trai fără ca primăria să miște un deget, Oamenii vor fi mai fericiți cu toate că ei au contribuit cu bani și muncă la acest proiect.

     Acest proiect a fost pus in aplicare de catre United Nations Food and Agriculture Organisation (UN FAO) director-general José Graziano da Silva.
     Care are ca scop să producă alimente proaspete pentru membrii comunității lui, să genereze ceva venituri  pentru participanți și să îi facă pe productori să doneze din surplus la case de copii ori bătrâni și celor nevoiași.

P.S. o să găsiți astfel de construcți în USA și Canada.






Sursă de inspirație http://www.engineeringnews.co.za

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu