Fermierii sunt sub o presiune imensă, trebuie să hrănească din ce în ce mai multă lume. Până în 2050 se estimează că populația va crește cu 2,4 miliarde de oameni.
După ce că gurile înfometate sunt din ce în ce mai multe, sunt și din ce în ce mai pretențioase.
Inginerii horticultori și cei agricultori s-au unit cu inginerii în robotică pentru a rezolva problema lipsei forței de muncă din acest domeniu. Scopul mondial al fermierilor este să facă fermele mai ecologice, consumând mai puțină apă și pesticide.
Dacă sunteți în pas cu tehnologia, știți deja că există roboți care: vă verifică starea culturii, sapă puțuri, numără fructele sau elimină buruienile din culturi; recoltează fructele coapte, cosesc, taie, însămânțează, pulverizează, sortează și împachetează.
Cel mai mare avantaj și motivul pentru care fermierii sunt dispuși să înlocuiască forța de muncă umană cu forța de muncă automatizată este faptul că aceste cutii de metal lucrează 24/24, 7/7 și pe unde mai pui că fac și performanță (adică să se producă mai mult și mai calitativ).
Farm Technology Group de la Universitatea din Wageningen din Olanda, vrea să retrezească interesul tinerilor pentru acest domeniu, pe care mulți îl considerată o slujbă murdară și grea, prin introducerea roboților în agricultură. Folosind roboți și utilaje automatizate, tinerii vor fi mult mai interesați de acestă meserie. Un singur om poate avea grijă de o plantație întreagă, stând acasă la TV sau pe plajă și cu un Laptop în mână.
''Agricultura este cea mai vulnerabilă la impactul schimbărilor climatice, dar este și una din cauzele acestora''. Un citat de Birgit Schulz de la Deepfield Robotics
S-a preconizat că în 2050 producția agricolă va crește cu 70%. Asta datorită folosirii roboților și a științei. Ferma viitorului va include mai mulți roboți care vor lucra împreună.
Proiectul MARS (Mobile Agricultural Robot Swarms). MARS vrea să implementeze folosirea roboților simpli și mici care să lucreze ca o singură mașinărie. Ei speră să facă munca roboților la fermă mai sigură și mai eficientă.
Ei susțin faptul că prin proiectul MARS se va asigura o funcționalitate continuă prin rotirea roboților.
Proiectul MARS (Mobile Agricultural Robot Swarms). MARS vrea să implementeze folosirea roboților simpli și mici care să lucreze ca o singură mașinărie. Ei speră să facă munca roboților la fermă mai sigură și mai eficientă.
Ei susțin faptul că prin proiectul MARS se va asigura o funcționalitate continuă prin rotirea roboților.
Datele și informațiile culese vor fi transmise direct către fermieri și salvate (pentru siguranță) și pe hardul lor intern.
Mai știu de existența unui robot care culege ardei gras - în 2014 a apărut primul prototip.
Poate executa următoarele operațiuni: culege, plantează, leagă ardeii de sfoară, monitorizarea culturii și copilirea lor. Deja îl găsim prin niște sere din Olanda. Costul lui pleacă de la un minim de 195,000 euro, are o garanție de 5 ani și poate acoperi o suprafață de 1,4 Ha de cultură de ardei gras fără nici o problemă.
Urmează o listă cu alți roboți despre care știu că sunt pe piața sau care urmează să ajungă pe piață. Sper să nu vă speriați sau să vă panicați ca o să vă pierdeți slujba ori scenarii de genul SF - că în câțiva ani roboții ne vor cuceri.
- Robotul MIT de grădină. A fost inventat și construit de niște studenți din Massachusetts. Scopul lui este acela de a menține umiditatea solului constantă și de a culege legumele coapte.
- Robo-tractorul Agrobot SW6010 - arată ca un tractor fără șofer și este specializat în identificarea și analizarea fructelor de pădure. Le poate culege singur fără nici un ajutor.
- Hortirobotul poate identifica și elimina 25 de specii de buruieni din gazon.
- AgBot II este un robot care ajută fermierii să ia decizii dacă și când să folosească erbicide, pesticide, fertilizări ori apă.
- Robotul Bila de Hamster - poate naviga prin culturi fără să le rănească. În interiorul acestui dispozitiv găsim senzori care monitorizează temperatura solului, elementele nutritive, umiditatea și sănătatea plantelor.
- Aquarius - este conceput pentru sere și solarii. Acest robot cară un butoi de 100L și se ocupă cu udatul plantelor cu precizie și eficiență.
- The Spirit - este un tractor electric autonom, conceput pentru a tunde iarba.
- RoboSera - este un robot care poate să vă mute singur ghivecele din sera sau din magazinul de plante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu